Op vrijdag 6 maart opent wethouder Peter Heijkoop de fototentoonstelling “HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR (doorbreek het taboe op armoe)”  in het Stadskantoor van Dordrecht. Dit is een initiatief van het Platform tegen Armoede Drechtsteden en Stichting Urgente Noden (SUN) Drechtsteden. Het Platform vormt een overleg van 14 organisaties en is in 2012 opgericht om, door gezamenlijke activiteiten, het probleem van de armoede meer in de publiciteit en hoger op de politieke agenda te krijgen. SUN-Drechtsteden is de organisatie voor financiële hulpverlening in noodsituaties. De tentoonstelling komt voort uit een initiatief van de Stichting Betrokken Ondernemers Dordrecht.

Er zijn foto’s te zien zijn van de sociaal fotograaf Huib Kooyker. De ene serie bestaat uit foto’s van mensen die niet herkenbaar zijn, anoniem willen blijven en worstelen met de hun dagelijks bestaan. De tweede serie foto’s laat mensen zien die juist niet anoniem willen blijven en hun ervaringen als vrijwilliger inzetten voor de mensen die deze ondersteuning kunnen gebruiken.

Met deze expositie willen de organisaties aansluiten op het programma “Samen tegen de Armoede” van de gemeente Dordrecht, met daarin opgenomen de doelstelling van het doorbreken van het taboe op armoede. Iedereen kan namelijk in die situatie terecht komen. Het is geen individuele zaak maar een maatschappelijke opgave.

Meer informatie:
SUN Drechtsteden: 06 29 80 25 11
Platform tegen Armoede Drechtsteden: 06 29 28 91 80

Foto van Huib Kooyker