Het Platform tegen Armoede organiseert met bewoners, ondernemers, organisaties en initiatieven van 10 tot 17 oktober 2022 een week vol activiteiten in de wijken. Doel is om met elkaar activiteiten te ondernemen, te laten zien wat er leeft in wijken, zeker nu in deze tijden waarin vele mensen nauwelijks rond kunnen komen en in armoede leven. Op maandag 17 oktober is er in Kunstmin de Slotmanifestatie op Wereldarmoededag, van 19:00-21:00 uur. Met muziek, filmpjes uit de wijken, optredens, presentaties van de activiteiten in de wijken, gesprekken, toneel. Uitkiezen van de 3 meest aansprekende acties, en met een surprise act.
Inloop is vanaf 18.30 uur, met soep en broodje. Na 21:00 uur is er een nazit, met hapjes en drankjes.

Toegang is gratis. Wel aanmelden van te voren bij Ton Wulfert via info@platformtegenarmoede.nl

Wanneer? 17 oktober 2022 van 19.00 tot 21.00 uur | Waar: Schouwburg Kunstmin

Organisator Het Platform tegen Armoede

info@platformtegenarmoede.nl

home

Slotmanifestatie op maandag 17 oktober in Schouwburg Kunstmin – voor en door bewoners – wordt prachtig , informatief, interactief. Presentator: Jennifer Evenhuis. Tim ’S Jongers – nieuwe directeur Wiardi Beckman Stichting – is de gastspreker: ‘Ik ergerde me gek aan de analyses, de abstracte discussies, de cijfertjes, de focusnotities en de vragen over welke richting we zouden uitgaan. De mensen over wie het gaat, kwamen amper ter sprake.’ (De Volkskrant)

Verder is er veel te beleven: Toneel, Muziek van Masoon en Djembé, en Stoom uit je Oor Koor, films van ViaCultura, actieplannen bewoners. Er zijn soep en broodjes en iedereen ontvangt een Goody Bag. Aanwezigen kunnen stemmen over de opgehaalde ideeën uit de wijken en de drie gekozen ideeën om armoede tegen te gaan worden uitgevoerd. Afgesloten wordt met een verrassende surprise act. Toegang is gratis.

Wel aanmelden ivm catering: info@platformtegenarmoede.nl

Dit alles is mogelijk gemaakt met bijdragen van RaboBank, Kunstmin, Gemeente Dordrecht, Barone Rondvaarten, Drukkerij RAD, van Pelt Kappers, Avantage, Samen Dordt en Albert Heijn.