Na de wegwerpmondkapjes heeft de overheid nu ook Covid-19 zelftesten* beschikbaar gesteld aan het Armoedefonds. We hebben mogelijk nog wel een tijd te maken met de maatregelen. Laten we er samen voor zorgen dat iedereen toegang heeft tot een gratis Covid-19 zelftest. Kan jouw organisatie de zelftesten uitdelen aan mensen die het financieel moeilijk hebben? Wil je de zelftesten inzetten voor je vrijwilligers binnen je organisatie? Vraag ze dan nu aan. De Covid-19 zelftest is per stuk verpakt. Covid-19 zelftesten aanvragen: Stuur een mail naar info@armoedefonds.nl met daarin:
– het aantal Covid-19 zelftesten dat je wilt ontvangen
– naam en telefoonnummer van een contactpersoon
– het afleveradres

Wees niet zuinig! Het doel is dat alle mensen die jullie helpen voorzien moeten kunnen worden van gratis Covid-19 zelftesten. We gaan ons best doen om aan alle aanvragen te voldoen. We kunnen nu nog geen exacte afleverdatum geven, wel krijg je bericht zodra het uitleveren van start gaat.

P.s. wij gaan ervan uit dat je begrijpt dat de Covid-19 zelftesten niet voor de verkoop zijn maar alleen gratis mogen worden weggegeven.

*Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen. Bijvoorbeeld als je naar school of werk moet. Zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten of om te testen voor toegang tot een evenement. Zelftesten zijn bedoeld als extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door sneltesten te gebruiken kunnen besmettingen eerder opgespoord worden. Dat zorgt voor meer veiligheid als je met mensen in contact komt.